OM KAMPANJEN
KJØP T-SKJORTE
SKOLEBESØK
KONTAKT


Hvem er norsk?

I Norge snakkes det ofte om hvor like vi er. Men dagens nordmenn er en variert gruppe og det finnes ikke ett svar på hvem Kari og Ola Nordmann er. Vi er mange som har Norge som hjemland og vi er mange som føler oss norske. Men for mange nordmenn kommer ikke norskheten av seg selv. Nordmenn med minoritetsbakgrunn omtales som innvandrere og får spørsmål om hvor de egentlig kommer fra.

Med kampanjen ønsker vi å skape debatt. Hvem kan kalle seg norsk og er det egentlig noe som er typisk norsk?

Nordmennene som stiller opp for kampanjen representerer dagens Norge og har alle meninger om hva det vil si å være norsk. Kvinnene i Queendom er 100 % norske og 100 % afrikanske, Erling Lae mener at en nordmann er en som bor i Norge og Abid Q. Raja synes det er viktig at vi anerkjenner hverandre.

Er du også norsk?

Kampanjen bla lansert mandag 20.oktober, samme dag som Antirasistisk Senter åpnet sitt 30års jubileum. Pressen er velkommen til å bruke kampanjebildene. Men vi ser helst at man bruker minst 3 bilder og at nordmennene dere velger har forskjellig etnisk bakgrunn.

T-skjorter og buttons med Jeg er også norsk-logoen kan kjøpes hos Antirasistisk Senter i Storgata 25 i Oslo eller bestilles på her på hjemmesiden.

Overskudd fra salget går til ungdomsarbeid på Holmlia.

Kampanjen er utarbeidet av Antirasistisk Senter, Agenda X og Inkludering og likestillingsutvalget i AUF, Oslo.

Bilder: Gry Traaen
Design: Anette Hvidsten og Grete Edland Westerlund